"Vandkunst"

(Keramik, bronze, granit, 1989)

Sygehus Vendsyssel, Bispensgade 37, Hjørring

SKULPTUREN ER MIDLERTIDIGT NEDTAGET

Den gode historie

Mellem Sygehus Vendsyssels høje sengebygning og den stærkt trafikerede Bispensgade ligger Ole Broagers vandkunst som en oase af stilhed.

Stille vandspejle og klukkende fosser er en ren lise for sjælen, og en stille stund på en af bænkene i det lille anlæg, der er skabt omkring kunstværket, kan få selv den mest bekymrede til at slappe af og se lysere på tilværelsen.

Vandkunstens strengt geometriske anlæg har rødder i barokkens formsprog, hvor ønsket om at tøjle naturen var fremherskende. Symmetri, rette linjer og geometri, figurklippede hække, tilhugne kantsten og blanke vandspejl, alt sammen har siden 1600-tallet været indbegrebet af barokken.

Ole Broager fortolker det barokke formsprog i det lille anlæg, men han tilføjer samtidig senmodernismens legesyge og drilske blik på kunsten.

Ejer

Sygehus Vendsyssel, erhvervet med støtte fra Statens Kunstfond, Hjørring Kommunes Kunstudvalg og Hjørring Sygehus

English
Broager, Ole: Fountain, 1989. Hjørring
The fountain is a quiet oasis between the busy streets of Hjørring and the stressed atmosphere of the hospital. Deeply inspired by Baroque fountains of Italy and France, Ole Broager has created a little park of tranquility.